Gravsteiner

De fleste etterlatte velger å markere gravstedet med en gravstein. På gravsteinen hugges de gravlagtes personalia inn. Ofte hugges det også inn et minneord, vers eller dikt som beskriver de gravlagte eller de etterlattes forhold til dem.

Gravsteiner
Valg av gravstein

Planleggingen av en begravelse skal ikke være mer komplisert og kostnadskrevende enn nødvendig.
Fonus hjelper deg gjennom hele prosessen. Ta en titt på vårt store utvalg av gravsteiner, og kontakt oss på 030 24 for kyndig bistand.

Gravsteinene blir levert til lave priser; komplett utformet og ferdig montert på gravstedet

En gravmarkør benyttes i påvente av ny stein.

Fonus tilbyr over 150 gravsteinmodeller. Vi inngraverer også personlig motiv på gravsteinen. Som første leverandør i Norge har Fonus en diamantprinter, som kan gjengi detaljerte foto direkte på gravsteinen. Fonus kan dermed tilby helt unike og personlige gravsteiner. 

Vi utfører også stenarbeid på eksisterende gravsteiner

Fonus legger vekt på at alle skal finne et design man liker i vårt gravstensutvalg.

Vedlikehold av gravstøtter

Vi er også opptatt av at våre gravsteinkunder skal være fornøyd med gravstenen – år etter år. Derfor er størstedelen av vårt utvalg av gravsteiner lite vedlikeholdskrevende.

Gravsteiner med polerte flater bør skylles regelmessig med rent vann. Dette er tilstrekkelig for at gravstenen skal holde seg like fin i mange år. Dersom gravstenen skulle bli kraftigere forurenset – eksempelvis med sot, stearin, grønske eller nedfall fra trær – kan Fonus hjelpe deg med et rensesett for gravstein.

Gravsteinsrens fungerer også utmerket på råhuggede og andre gravstener med mer vedlikeholdskrevende overflater.

25 års garanti

Fonus gravsteiner produseres av spesielt utvalgte bergarter. Hele vårt sortiment er produsert for å tåle de klimatiske påkjenningene gravstenene utsettes for, spesielt i vinterhalvåret. Fonus gir derfor 25 års materialgaranti på alle våre gravsteiner.

Unik gravstein gjør minnet personlig

Steinmaterialet i Fonus’ gravsteiner har ikke bare god holdbarhet. Bergartene vi bruker til våre gravstener er også vakre. Steinmaterialet er unikt som et kunstverk fra naturens hånd. Fargespillet og tegningene i de ulike bergartene skaper et særpreg som ikke kan kopieres eller gjenskapes i noe annet materiale.

Fonus’ gravsteinmodeller er bearbeidet med teknikker som fremhever det naturlig dekorative i steinen. Farver og naturlig spill i steinmaterialet trer tydelig frem i en polert overflate.

Hver enkelt gravstein blir helt unik.

Forskriftsmessige gravminner

Våre gravsteinsmodeller er tilpasset forskrift til lov om gravplasser, som gjelder for norske gravsteder. Dette omfatter størrelse og tekniske forhold ved gravsteinene. Fonus ønsker imidlertid å gjøre oppmerksom på at enkelte gravsteder er omfattet av lokale forskrifter som gir begrensninger ut over nasjonale krav. Fonus bistår med avklaring av disse forholdene ved bestilling av gravsteinen, og søknad om montering av gravminne til den lokale gravplassmyndigheten. Både søknad og montering er inkludert i prisen for Fonus gravsteiner.

Obos-medlemsfordel

Som OBOS-medlem kan vi tilby kr.3000,- i fradrag fra vår veiledende prisliste. Medlemskap kan du tegne her.

Kontakt oss om gravsteiner

Ring oss på 030 24 for en samtale om hvordan vi kan hjelpe deg med å finne og tilpasse en unik gravstein.