Kiste utviklet med omtanke for deg

Ved avskjeden retter alle blikket mot kisten. Kistens design og materialvalg skal ivareta alle formål, men kisten er også det sentrale visuelle elementet i seremonien. Fonus begravelsesbyrå presenterer med stolthet vår unike kiste-kolleksjon, utviklet med omtanke for dine individuelle ønsker.

Kister

Individuell kiste

Farge og form på kisten gir en unik mulighet til å underbygge seremoniens individuelle uttrykk. Vi viser noen av de individuelle stilartene Fonus tilbyr – du velger helt fritt for å skape ditt unike preg.

Valget av farge på kisten setter et personlig preg, og gir en avspeiling av hva du ønsker å uttrykke i seremonien. I serien ”Kantate” har vi mange varianter:

  • Varm slottsgul – fra en morgenstemning
  • Blank klavérsort – som i et musikkstykke
  • Bjerkehvit – en naturopplevelse
  • Skagerrakblå – inspirert fra sommerstedet
  • 8 lagerførte varianter

Andre farger skaffes raskt etter bestilling.

Designer-kiste

Den internasjonalt anerkjente møbeldesigneren Wim Seegers har formgitt kistene Varum, Arcum og Opera for Fonus. Hans stilsikre, rene og moderne linjeføring gir kistene et formspråk for vår tid som overgår mange andre av dagens kister. Kisten ”Opera” fører tankene til foajeen, med overgang til – eller fra, en uttrykksfull historie eller et utpreget musikalsk liv. Arcum understreker også en endring og overgang i sin form, mens ”Varum”-kistene har en stram og enkel formgivning.

Miljøvennlig kiste

”Arie,” som er vårt beste miljøvalg, kombinerer et stilrent design med vakker, naturlig finish. Denne er fremstilt av furu og utstyrt med madrass i ubleket naturmateriale. Dette er møbelkvalitet og kun tilsatt naturolje for å bevare treets naturlige utseende. Kistens innvendige sider er beholdt i naturoljet furu. Lokket holdes på plass av dreide treplugger og bånd av naturgarvet lær. ”Arie” fremstilles helt uten bruk av bleknings- og bindemidler. Kisten ”Morendo” følger ”Aries” klassiske form, i en tradisjonell hvit variant.

Større størrelser

Vi leverer kister i større størrelser for å imøtekomme individuelle behov – til samme pris. Disse modellene er markert med XL. Alle øvrige modeller fremskaffes raskt i tilpasset størrelse.

Kontakt oss

Ta gjerne kontakt via e-post eller ring oss på 030 24 dersom du har spørsmål om våre kister. Du er naturligvis også velkommen til å besøke oss. Kontorene holder som regel åpent mellom klokken 08:30 og 16:00.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Interiøret i kistene fra Fonus er formgitt med vår største omtanke for å ivareta det varsomme, estetiske uttrykk og praktiske funksjon. Alle våre kister er innredet med heldekkende madrass i bunnen. Sidehengslene er polstret med heldekkende, quiltet trekk, og dekorert med skråbånd og rosett i taft. Fonus benytter hvit kunstsilke, polstret med cellull, til interiøret i våre kister
Vår kolleksjon utvikles og produseres ved vårt eget, nordiske produksjonsanlegg, som er miljøsertifisert etter standarden ISO14001. Som et ytterligere bidrag til en bærekraftig utvikling og vårt felles miljø, fremstiller Fonus alle kister av heltre eller foredler trematerialer uten bruk av løsemidler eller kunststoffer. Lokal produksjon og moderne logistikk minimerer behovet for transport av råmaterialer og ferdige produkter. Våre kister overtreffer gjeldende forskrifter for styrke og nedbrytbarhet.
Etter seremonien inngår kisten i naturens kretsløp, enten ved jordbegravelse eller kremasjon. Våre kister produseres utelukkende av naturmaterialer som ikke avgir skadelige stoffer ved nedbrytning.
Svøp til den avdøde leveres som tilbehør, avstemt til kisten. Tilbehøret består av skjorte, pute og quiltet teppe med glatt volant.