Minnesamvær
Tradisjonen med å holde en minnestund for den avdøde går tilbake til hedensk tid, da man hedret vedkommende 7 dager etter dødsfallet. Det ble brygget et eget øl – gravøl – som også ble brukt som arveøl for å høytidelig markere arvingenes overtakelse av gården.
I moderne tid er det ikke lenger vanlig å servere alkohol, men mange velger enkel servering av mat. Minnesamværet er en samling enten for de nærmeste eller for alle de fremmøtte til gravferden. Det holdes også ofte taler om den avdøde.
Musikk og dikt som avdøde var glad i kan gi minnestunden en personlig karakter. Vi har et nettverk av dyktige musikere som kan medvirke hvis det er ønske om levende musikk.
Hør på noen eksempler fra våre 150 forslag til musikk til begravelse.
I tillegg til å gi seremonien et personlig preg og sette agendaen for dagen, er programmet for seremonien noe mange tar med seg som et minne. Fonus begravelsesbyrå har et stort utvalg av programhefter som tilpasses deres preferanser.
- Tapas-tallerken – Forseggjorte småretter, kr.390 per kuvert
- Delikatesse-tallerken – Smakfullt utvalg av blant annet pepperlaks, roastbeef og spekemat, kr.390 per kuvert.
- Snitter – Kvalitetssnitter med håndpillede reker, røkelaks, kylling med mer, kr.360 per kuvert.