Det aller første møtet med et gravferdsbyrå

Det å miste noen man er glad i, noen man elsker, er for mange en stor sorg. Derfor skal det å planlegge en gravferd oppleves så lite belastende som mulig for de pårørende. Det er viktig for oss som jobber i gravferdsbyrå å møte de pårørende der de er i sorgprosessen. Vi er opptatt av å finne ut hva som passer de pårørende best. Vi ønsker å høre historier om den døde, lære å kjenne den avdøde og få et lite blikk i det livet som har vært levd. Vi bryr oss virkelig om de pårørende, og vet at det er viktig å møte mennesker med tilbud om både en klem og et lyttende øre. Fonus er et gravferdsbyrå du vil kunne dele både latter og tårer med.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Når et gravferdsbyrå får beskjed om et dødsfall, ber vi om et møte, eller en konferanse, med pårørende. De pårørende finner et tidspunkt som passer, og vi setter av tid til et møte. Vi snakker der om den avdøde for å lære mer om personen som var og det livet som har vært levd. Noen ønsker å dele bilder, små videoer og generelt små innblikk i livet til den de var (og fortatt er) så glad i.

Under det første møtet som gravferdsbyrå har med de pårørende, ordner man det praktiske sammen. Vi snakker om kirker, kapeller, logistikk, seremonilokaler, og gravferdsskikker. Vi veileder i spørsmål om blomster. Vår oppgave er å gjøre de pårørende oppmerksom på hvilken rolle de små detaljene spiller og å ta oss av alle disse på pårørendes vegne.

Det er opp til de pårørende om de ønsker å skrive en dødsannonse, men de fleste velger å skrive noen avskjedsord til den avdøde. Som begravelsesbyrå kan vi hjelpe med tekst, annonsering, valg av symbol og annet som måtte dukke opp.

Del på sosiale medier:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Flere nyheter fra Fonus:

Tenn et lys

Vi hjelper deg med å tenne et lys Hvis du selv ikke har mulighet til å besøke graven i løpet av allehelgensdag,

Du kan nå oss hele døgnet, via telefon eller e-post. Her vil du komme i kontakt med en av våre kvalifiserte graveferdskonsulenter.
Vi garanterer personlig oppfølging og profesjonell utførelse
Hos oss møter du erfarne og utdannede gravferdskonsulenter.
Sammen tar vi en kort samtale på telefon, da alt det praktiske er tatt hånd om.
Vi tar hånd om alle bestillinger og kvalitets sikrer alt som gjenstår i god tid før seremonien.
Vi bistår med alle nødvendige dokumenter for gjennomføring av gravferden.
Vi setter opp en minneside med sted og tid for seremonien, som videre kan fylles med innhold etter eget ønske, samt hilsener.
Vi hjelper til med utforming av nettannonse.
Vi kan bistå med et verdig stell av avdøde før nedlegging i kisten.
Vi har alltid fokus på hygiene og nå under covid-19, har vi ytterligere fokus og tiltak for å håndtere dette.

Morendo hvit kiste (kun i standard mål)

I tråd med Standard for god gravferdskikk benyttes våre unike bårebiler til seremoniell transport. Ved henting av avdøde i bopel kan også nøytral bil benyttes.
I forkant av og under seremonien vil vi være til stede og sørge for alt det praktiske.

Tre røde roser til kisten.

Inntil 50 fullverdige programhefter.
I forkant av seremonien vil vi være til stede og klargjøre seremonilokalet med vårt smakfulle seremoniutstyr, samt at vi tar hånd om alt det praktiske.
Vi formidler kontakt til vår profesjonelle aktør/leverandør av streaming.
Gjelder ikke private seremonirom
Vi veileder deg gjerne i prosessen som følger arv og skifte.
Vi veileder deg gjerne til valg av gravsted og tilhørende gravstein.
NAV refunderer inntil kr. 24.734,- i gravferdsstønad og transportkostnader over 20 km. Stønaden kan dekke hele begravelsen. Vi tar ikke ekstra betalt for å hjelpe deg med å avklare om du ha rett på stønad fra NAV.

Kontakt ditt lokale begravelsesbyrå døgnet
rundt, eller ring 030 24