Et siste avskjed sagt med blomster og varme ord

Blomster kan markere glede og feiring, så vel som sorg. Det å skulle ta et siste farvel med en man har stått nær kan for mange være overveldende, og blomster er ofte en fin måte å vise respekt, sympati og kjærlighet på. Ikke minst er blomster vakre, og kan være med på å sette rammen rundt en verdig avskjedsseremoni, begravelse eller urnenedsettelse. Blomster i anledning begravelse kan komme i form av dekorasjon på selve kisten, men det er også ofte blomsteroppsatser og kranser som tjener som en siste hilsen fra familie, venner, kollegaer og andre bekjente.

Blomstenes språk

Ved begravelse er det noen blomster som går igjen, grunnet deres symbolisme og betydning. Hvite liljer er et av de klassiske, mest gjenkjente symbolene for sorg. Fargen hvit er også ofte valgt i anledning dødsfall, da fargen symboliserer sympati. Andre ofte valgte blomstertyper er orkideer, krysantemum, roser, gladioler, forglemmegei, tulipaner og nellik. Videre har fargen på blomstene også en symbolsk mening. Rødt står for kjærlighet, styrke og mot. Hvitt symboliserer i tillegg til sympati også uskyld og ære. Fargen blått fremhever fred og sinnsro, mens lavendelfargen representerer femininitet og dyrebarhet. Er du i tvil om hva som passer eller hva som uttrykker det du ønsker, kontakt gjerne ditt begravelsesbyrå.

En siste hilsen

En siste hilsen med blomster ved en begravelse behøver ikke være overdådig. Det er helt personlig hva man velger, om det er en liten bukett, en krans eller en oppsats. Kanskje hadde avdøde til og med en preferanse selv. Mange setter også pris på muligheten til å sende en siste hilsen i form av noen ord som medfølger buketten eller oppsatsen. Å velge blomster i anledning et dødsfall vil alltid være et personlig valg, som en siste avskjed til den avdøde. Det er også en fin måte å ære familien og andre pårørende på.

Del på sosiale medier:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Flere nyheter fra Fonus:

Tenn et lys

Vi hjelper deg med å tenne et lys Hvis du selv ikke har mulighet til å besøke graven i løpet av allehelgensdag,

Du kan nå oss hele døgnet, via telefon eller e-post. Her vil du komme i kontakt med en av våre kvalifiserte graveferdskonsulenter.
Vi garanterer personlig oppfølging og profesjonell utførelse
Hos oss møter du erfarne og utdannede gravferdskonsulenter.
Sammen tar vi en kort samtale på telefon, da alt det praktiske er tatt hånd om.
Vi tar hånd om alle bestillinger og kvalitets sikrer alt som gjenstår i god tid før seremonien.
Vi bistår med alle nødvendige dokumenter for gjennomføring av gravferden.
Vi setter opp en minneside med sted og tid for seremonien, som videre kan fylles med innhold etter eget ønske, samt hilsener.
Vi hjelper til med utforming av nettannonse.
Vi kan bistå med et verdig stell av avdøde før nedlegging i kisten.
Vi har alltid fokus på hygiene og nå under covid-19, har vi ytterligere fokus og tiltak for å håndtere dette.

Morendo hvit kiste (kun i standard mål)

I tråd med Standard for god gravferdskikk benyttes våre unike bårebiler til seremoniell transport. Ved henting av avdøde i bopel kan også nøytral bil benyttes.
I forkant av og under seremonien vil vi være til stede og sørge for alt det praktiske.

Tre røde roser til kisten.

Inntil 50 fullverdige programhefter.
I forkant av seremonien vil vi være til stede og klargjøre seremonilokalet med vårt smakfulle seremoniutstyr, samt at vi tar hånd om alt det praktiske.
Vi formidler kontakt til vår profesjonelle aktør/leverandør av streaming.
Gjelder ikke private seremonirom
Vi veileder deg gjerne i prosessen som følger arv og skifte.
Vi veileder deg gjerne til valg av gravsted og tilhørende gravstein.
NAV refunderer inntil kr. 24.734,- i gravferdsstønad og transportkostnader over 20 km. Stønaden kan dekke hele begravelsen. Vi tar ikke ekstra betalt for å hjelpe deg med å avklare om du ha rett på stønad fra NAV.

Kontakt ditt lokale begravelsesbyrå døgnet
rundt, eller ring 030 24