Kanin

Kaniner søker hjem

Møt flere av våre kaniner som snart er klare for adopsjon ved å ta kontakt med oss på post@dooa.no.

Vi ønsker å sikre våre dyr en god fremtid i nytt hjem. Du er alltid velkommen til å kontakte oss om du trenger veiledning, tips og råd. En god start er å lese følgende link før endelig avgjørelse tas: www.kaninboka.no/generelt-om-kanin/2016/2/24/grunnkurs-kanin

Har du et hjem til meg?

Gå inn på Dyrebeskyttelsens nettside for å melde interesse.

Mille

Mille kom til oss første gangen i 2014 sammen med sin venn. Søte som de er fikk de raskt nytt hjem, men de kom dessverre i retur. Mille er en glad kanin som elsker å løpe rundt ute i luftegården, gresse og grave! Hun mistet sin venn og er ensom. Mille er en liten, temperamentsfull dame og det gjør at hun er en kaniner for viderekomne 😉 Hun er ikke spesielt kosete, men vi håper å finne et hjem til henne hvor hun kan få fortsette å gå ut og inn som hun vil, leke og bare være kanin med en artsvenn!

Ønsker du å få vite mer om Mille, ta kontakt med oss på smadyr@dooa.no

Sist endret: 12.11.2020

Har du et hjem til meg?

Gå inn på Dyrebeskyttelsens nettside for å melde interesse.

Billie og Martinus

Billie og Martinus håper å finne seg et nytt, godt hjem sammen. De kommer fra hver sin dyrevernsak hvor de levde under svært dårlige forhold og har blitt tett knyttet til hverandre.

Billie er en fransk vedder med meget bestemte meninger! Hun er dessverre blind på ett øye og tilnærmet døv på begge, så hun passer best i et hjem uten små barn, hos noen som har erfaring med kaniner fra før. Hun veier rundt 5 kg.

Martinus er en sjarmør, elsker kos og er en drøm å ha i fosterhjem, en stor forandring fra den aggressive, redde kaninen han var da han ble reddet. Han veier omtrent 3 kg.

Er du interessert i Billie og Martinus kan du ta kontakt på smadyr@dooa.no for en uforpliktende prat!

Har du et hjem til meg?

Gå inn på Dyrebeskyttelsens nettside for å melde interesse.

Sprett og Maddie

Sprett og Maddie søker sitt ”for alltid hjem” sammen. Sprett bodde tidligere sammen med sin venn Snøball. Dessverre ble Snøball syk og døde. Sprett sørget veldig over tapet på sin beste venn. Faktisk sørget han så mye at han mistet nesten halve kroppsvekten sin. Heldigvis ble Maddie redningen for Sprett <3

Nå lever Sprett og Maddie fredfullt og godt sammen. De er gode venner, og utrolig søte sammen! Maddie og Sprett er nysgjerrige og de er med på det meste som skjer. Når man setter seg på gulvet sammen med dem kommer de for å snuse, klatre og sjekke ut hva som skjer. De er veldig sosiale, og Maddie tar gjerne i mot litt kos også. Sprett kan bli tatt på men er ikke spesielt glad i kos, i alle fall ikke fra andre enn Maddie <3 Sprett og Maddie bor i dag ute, og trives veldig godt med det.

Kontakt oss på smadyr@dooa.no for å høre med om de gode vennene

Har du et hjem til meg?

Gå inn på Dyrebeskyttelsens nettside for å melde interesse.

Sivert og Sindre

Sivert og Sindre er to nydelige og nysgjerrige gutter på jakt etter et fint hjem med stor plass og god tid. De er litt skeptiske av seg og trenger et hjem hos noen som har mulighet til å la gutta bli trygge i sitt eget tempo. Sivert og Sindre er av rasen hermelin 🥰

Gutta passer best hos voksne eller hos en familie med litt større barn. Ta kontakt med oss for å høre mer om kameratene og for en uforpliktende prat på 📧 smadyr@dooa.no

Sist endret 15.01.2021

Har du et hjem til meg?

Gå inn på Dyrebeskyttelsens nettside for å melde interesse.

Tellus og Hera

To gode venner født i 2016

Tellus er av rasen løvehode og er en bestemt kanin som vet hva hun vil 😊 Hun strekker seg gjerne ut over teppet for å motta litt kos. Men hun har ikke tid til å ligge hele dagen, for det er ting som må ryddes og ordnes.

Hera er en gammel forsiktig nysgjerrigper. Vi vet ikke så mye om henne, men vi tror ikke hun har fått så mye oppmerksomhet i tidligere hjem. Hera liker å utforske omgivelsene rundt seg, hun elsker å lete etter/løse utfordringer for å få tak i godbiter her og der 🧭 😃

Begge jentene er steriliserte og ID merket med chip. Du er velkommen til å sende oss en e-post for å høre mer på: smadyr@dooa.no 💌

Sist oppdatert: 04.10.2020

Har du et hjem til meg?

Gå inn på Dyrebeskyttelsens nettside for å melde interesse.

Lille Løren og Fiona

Lille Løren og Fiona er to nysgjerrige krabater født ca i 2017. Opprinnelig skulle de avlives, men veterinær varslet oss, og vi kunne heldigvis hjelpe. De kommer løpende hver gang de hører fosterfar for å se om det er noe nytt som skjer.

De elsker å utforske og kommer gjerne bortom for å få litt kos før de løper avgårde igjen for å utforske mer. Begge er renslige, kastrerte og ID-merket. Lille og Fiona er veldig glade i å gnage og trenger en plass hvor dette er lov, gjerne med en utegård da de elsker å være ute. Hos fostermor boltrer de seg rundt i 60 m2. Graver, gnager og koser seg. Det ønsker de selvsagt å fortsette med.

Begge to er snille og tamme kaniner 😇 Lille liker til tider å hoppe opp på fanget for å få kos, Fiona er ikke like oppsøkende, men tar gjerne imot kos på hennes premisser. Fiona er sjefen og kan jage litt på Lille innimellom, spesielt før pelletstid. Men like fort igjen blir de bestevenner og ligger inntil hverandre mens de koser seg.

Lille sitt venstre øre henger alltid ned, mens Fiona sitt høyre øret henger ned etter dagshumør 😊 De er to fantastiske kaniner som fortjener kun det beste! ❤

Send en e-post til smadyr@dooa.no dersom du har spørsmål eller ønsker å gi Lille Løren og Fiona et godt hjem.

Sist endret: 07.02.2021

Har du et hjem til meg?

Gå inn på Dyrebeskyttelsens nettside for å melde interesse.

Gaba og Georg

Ser du forskjell på disse to luringene? Dette er Gaba og Georg 🥰 Livet har ikke alltid vært så enkelt for dem, men nå er det ganske fantastisk virker det som. Disse to er aktive kaniner som benytter seg av all plass de har til rådighet. To morsomme kaniner som lyser opp hverdagen med sitt enorme engasjement for godbiter, sine lange ører og sin sjarmerende lange hale som vipper opp og ned mens de løper i full fart 🔆 De er ikke veldig kosete med mennesker men lar seg helt fint håndtere, er nysgjerrige og de er generelt med på det som skjer. Har du en godbit kan du også være helt sikker på at de vil prøve å sjarmere deg i senk 😉 De nyter livets glade dager, og vipper pent over på siden for å hvile når de har løpt nok, sanket godbiter og har kontroll på hele sitt kaninrike.

Har du hjerterom og husrom for Gaba og Georg? Send mail til smadyr@dooa.no

Har du et hjem til meg?

Gå inn på Dyrebeskyttelsens nettside for å melde interesse.

Disney og Tasselabb

👋 Hils på Disney og Tasselabb!

Disney er en litt forsiktig frøken på ni måneder. Hun ble funnet som liten med hele sin familie i Hurum juni 2020.

En søt og «fluffy» kanin. Hun er lett å håndtere ved stell. Hun trives best frittgående inne der hun kan bli mye sosialisert og trygg. Hun er litt utrygg ute, men broren Tasselabb jobber med saken 😊. Med litt tålmodighet vil hun like litt kos på egne premisser.

Tasselabb flopper og slapper av når han kan. Han var den største søsknene 💪 Han kan like å sitte på fanget og få kos. Han har nemlig skjønt at det sikkert er godbiter involvert! Tasselabb blir stille og ukomfortabel om han blir løftet, så ikke misforstå han. Vi reagerer alle litt forskjellig. Ingen liker å bli båret rundt, men det kan aksepteres ved behov. Liker veldig godt å være ute. Snø er gøy, men ikke kulde. Så han må ha tilgang til varmehus.

Disney og Tasselabb er kastrert og ID-merket med chip. Småttisene veier under 2 kg.

Kontakt: smadyr@dooa.no

Har du et hjem til meg?

Gå inn på Dyrebeskyttelsens nettside for å melde interesse.

Choco og Cocos

Hils på Choco og Cocos 🥰

De to bedårende kameratene er født i november 2019. De er aktive og tuller mye i gjemmesteder, tunneler og pappesker. De synes mennesker er ganske håpløse, men tar imot søknader for å finne den rette «assistenten». Er det deg? Gutta foretrekker å være på balkongen hos fosterhjem, så en utegård med tilgang til hus og varme hadde vært det aller beste.

De fluffy guttene trenger ekstra pelsstell. Her kreves det kyndige hender og lure triks. Når de først sitter på fanget er de små engler, og da kan du kan lure deg til litt kos 😉 Et godt hjem vil få glede av deres morsomme selskap og tullball!

Siden de kun foretrekker selskap av hverandre, er et hjem uten barnehender et krav. De er begge kastrerte og ID-merket med chip.

Har du lyst til å adoptere disse to herlige kaninene? Send en e-post til smadyr@dooa.no

Sist endret 24.02.2021

Har du et hjem til meg?

Gå inn på Dyrebeskyttelsens nettside for å melde interesse.

Hazel og Fiver

De gode vennene ble funnet ute ved skummel vei og ønsker seg nå fast bopel. Akkurat slik som navnene de har fått fra kaninene i Watership Down. De er begge nysgjerrige, men Hazel (jente sort/hvit) kan være litt mer skvetten av enkelte lyder. Fiver (gutt, sort) er tryggere og aksepterer mer når man må håndtere de. Han liker å bli klappet over alt. Når han har tid 😀

Hazel ikke alltid er like enkel. Hun er en bestemt dame med sterke meninger 😆 Det viser hun ved å småbiter i sko eller løpe rundt bena dine. Hun er rett og slett en sjarmerende ramp. Hun liker kos rundt ørene og nakke området. Eventuelt forsiktig over hodet og på kinnet. På ryggen synes hun ikke er noe stas.

De bør komme til noen voksne, eller et hjem med barn over 12 år som er vandt med dyr/kaniner. De bor nå i et eget stort kanin rom med tilgang til stort uteområdet som de elsker 🥰 Det ønsker de fortsette med.

Hazel og Fiver er estimert født i juni ca 2018. Begge kastrert og ID merket med chip. De omplasseres sammen og du kan ta kontakt på smadyr@dooa.no for mer informasjon.

Har du et hjem til meg?

Gå inn på Dyrebeskyttelsens nettside for å melde interesse.

Disney og Linus

Disney og Linus ser etter nytt hjem ❤️

Disney og Linus er 2 kosete og sosiale venner. Disney er en godt voksen jente på 8 år, men har masse glad sprett (binkys) og er veldig glad i å få bli med i sofaen, få kos og løpe rundt. Linus er straks 4 år. De elsker hverandres selskap og er sosiale med mennesker.

Linus og Disney er svært glade i hverandre og ligger inntil hverandre. Disney flørter ved å kosebite i øret på Linus. De elsker å ligge sammen. Matvrak begge 2 så der diskuteres hvem som skal få først. Linus vinner som oftest, mens Disney er først med å utforske. De er svært glade i aktivisering med å demontere og knaske på kvist tuneller.

Begge er kastrert og id merket med chip. Du kan høre mer om dem ved å sende e-post til smadyr@dooa.no

Har du et hjem til meg?

Gå inn på Dyrebeskyttelsens nettside for å melde interesse.

Nikolai & Luna

Hils på Nikolai og Luna 🐰 De er begge født sommer 2018 og ser nå etter sitt for alltid hjem. De ble funnet ute og fant hverandre i fosterhjem 💞Nå dulter de etter hverandre overalt❤️

Som flest er litt skeptiske i starten til nye mennesker, men er veldig kontaktsøkende når de er husvarme. De liker kos, men aktiviteter er morsomste. Nikolai og Luna elsker å grave og bør derfor komme til et hjem hvor de kan fortsette å bo ute med tilgang til varmehus med god plass 🏡 Nikolai og Luna er kastrert og ID merket med chip. Vil du bli bedre kjent med de så hører send oss en melding på smadyr@dooa.no

Har du et hjem til meg?

Gå inn på Dyrebeskyttelsens nettside for å melde interesse.

Heidi & Hassi

Dette er altså to helt utrolig artige kaniner kommer til å gjøre den riktige familien helt betatt. 🥰

De er intelligente og fulle av personlighet. Ender opp i trøbbel på daglig basis og har et repertoar av gøyale pek og fanterier. Det er derfor lett å forelske seg i dem. De stjeler maten din og løper av gårde med den, detter oppi søpla i et forsøk på å snike ut noe velduftende derfra og dytter deg så hardt at du skvetter når de vil ha kos eller synes du skal flytte deg 🤣 De blir helt ville når det skjer noe, hva som helst (utenom fremmede og barn, det er ikke kult). De elsker å utforske, krype, snike, gnage, hoppe, løpe og er generelt eksperter på å makulere, destruere og tilintetgjøre. I tillegg er de også interiørdesignere og har sterke meninger om hvor alle møbler og annet inventar skal stå. Kan det flyttes på vil Hassi garantert gjøre det❗

De vil ha stor glede av å være utekaniner. Heidi kan være veldig territoriell og selv om hun er dotrent kan hun for markere bare for å provosere 😈 Heidi elsker kos, men sier ifra når det er nok. Hun er det største matvraket, og kunne sikkert spist biff om hun fikk tak i det. Man må passe alt som er farlig for små kaninmager. Heidi krever et barnefritt hjem 🔞 Hun fra et hjem som kjøpte henne som levende kosebamse til barnet sitt 🤷‍♀️ Hun hadde det nok ikke helt greit og har som følger blitt svært aggressiv. Forståelig nok.

Hassi får særdeles skryt av veterinær for å ha et prakteksemplar av tenner og jeksler og kunne vært modell i veterinærundervisning. Derimot er han svært lite opptatt av mennesker, men kommer en gang i blant for å henge rundt. Best av alt liker han å ligge langflat i rare posisjoner under bord, i pappesker og andre fine skjulesteder 😂 Han er først ute til å utforske nye områder, og er generelt tøff når han stoler på at han ikke blir tatt på 💪 Han er svært kresen, men liker de vanligste godsakene som milde urter og noen søte bær og grønnsaker. Han har et tydelig kroppsspråk (som vi håpet Heidi ville lære) og setter seg bastant med ryggen til dersom man gjør noe som strider imot hans meninger, som for eksempel å se på han til feil tid (for en frekkhet 😤). Han har noen fjoner med langt hår her og der som må klippes. Dette er tortur, og han kan gjerne furte i noen dager etter klipp 😆 Heidi kan kjøpes for nesten hva som helst spiselig. Ellers spiser og sover de mye slik som kaniner pleier. Fulle av bøll, men også både sære og litt skvetne.

Heidi er født i 2017 og Hassi 2018. Begge bestått som alltid helsesjekk med glans 🥇

De er kastrert og ID-merket med chip. Har du et godt hjem til Heidi & Hassi?

Send 💌 e-post: smadyr@dooa.no

Har du et hjem til meg?

Gå inn på Dyrebeskyttelsens nettside for å melde interesse.