Katt

Maximus

Hei, Jeg heter Maximus og er født på våren 2017. Jeg ønsker meg et for-alltid-hjem hvor jeg kan regjere alene. Jeg kom til Dyrebeskyttelsen da jeg jaget de andre kattene jeg bodde med bort fra matfatet. Jeg er en grei kar ellers, jeg lover! Det er bare det at jeg gikk meg bort og ikke fant veien hjem, jeg var savnet i over to måneder. Da jeg endelig kom hjem igjen hadde jeg vært så sulten så lenge at jeg tenkte at all mat må spises nå! – av bare meg!

Ellers er jeg en katt som liker å ta det med ro. Jeg ønsker meg så veldig et for-alltid hjem hvor jeg kan være eneste pelskling. Jeg kan gjerne bo sammen med bare en person, eller flere. Rolige tenåringer kan jeg sikkert trives med, så lenge de forstår at jeg ikke liker så mye herjing. Jeg vil ikke bo sammen med andre katter eller hunder.

Ifølge fosterhjemmet er jeg en pikenes Jens; de mener jeg liker fostermor bedre enn jeg gjør fosterfar. Det som er sikkert er at jeg liker godt mindre besøk, store forsamlinger gjør meg utrygg og skvetten. Jeg liker å gjemme meg i huler og på trange plasser når livet blir for mye, jeg kommer frem igjen når ting roer seg. Jeg liker ikke høye lyder, støvsuger eller vann! Ikke liker jeg bur eller biltur heller. Jeg er veldig, veldig glad i å klore, klorebrett, sofa og tepper får gjennomgå når jeg er i det humøret, så flere klorebrett hjemme er nok en god idé  Jeg verken klorer eller biter når vi leker sammen. Jeg elsker kos! Magekos er digg, jeg liker best å ligge ved siden av deg i sofaen når vi koser. Om natten hender det at jeg vekker deg i håp om at du vil gi meg litt ekstra kos <3 Du kan gjerne løfte og bære meg, litt nærhet er aldri feil…

Maximus sliter fortsatt med mat etter å ha vært borte hjemmefra i to måneder, antakeligvis har han vært stengt inne et sted uten tilgang til mat en stund. Det er best at han får litt mat flere ganger om dagen, slik at han slipper å gå sulten, han kan finne på å gå løs på din mat hvis ikke han finner nok av sin…

Maximus er chippet, vaksinert og kastrert. Adopsjonsgebyret er på 1200,-

Tenker du at Maximus er akkurat rette katten for deg? Tror du at du kan gjøre Maximus godt? Kan du tilby ham gode utemuligheter, ro og trygghet – kontakt oss på katt@dooa.no.

Sist endret 28.02.2021

Luna og Nelly

Hei! Vi er Luna og Nelly – også kalt frøken sosial og frøken kosete! Jeg, Luna antas å være født i 2017. Nelly som er mitt bonusbarn er født i september 2020, vi er blitt uadskillige og ønsker oss et hjem sammen!

Vi ønsker oss et hjem hos en rolig familie med enten store barn eller de uten barn som bor på et sted hvor vi kan ha tilgang gode utemuligheter med grøntarealer og langt vekk fra trafikkert bilvei slik at vi kan løpe fritt uten å stå i fare for å bli påkjørt rett utenfor hjemmet vårt.

Hei, Nelly heter jeg! Skulle du beskrevet meg med ett ord så hadde det vært KOSETE! Det går bare minutter fra et menneske kommer inn i rommet til jeg har lagt meg på fanget ditt. Der blir jeg ofte liggende lenge!

Nysgjerrig er jeg også. Jeg klatrer høyt og lavt (spesielt ofte høyt), på skuldre, osv. Det jeg er mest fascinert av er imidlertid kanskje vann, om du skal i dusjen, eller bare skru på vannkrana, så vil jeg se på. Til tross for dette, så hater jeg å faktisk bli våt, tihi.

Luna her! Jeg er en sort panter med skikkelig gule øyne. Også blir jeg kalt frøken sosial da. Går du rundt i huset, så følger jeg etter for å se hva som skjer. Får jeg til noe, så er det beste jeg vet en liten godbit.

Jeg er nok ikke riktig så kosete som Nelly (det er jo ikke mulig), men jeg hopper også opp ved siden av deg for min daglige dose med kos. Kos under haken eller fra nesen mot ørene gjør meg helt salig! Kjenner du meg godt, så kan du kanskje få kose magen min også!

Dog har vi ikke møtt hunder før og vet derfor ikke helt hva vi synes om de (bortsett fra den ene som gikk forbi ytterdøra som Luna knurret på) og støvsugere betraktes best på litt avstand, men vi er søtinger som begge gjerne sover i sengen sammen med deg, bruker klorebrettet vårt, kan løftes og vi går greit i bur og bil ♥️

Høres vi ut som to fine frøkner? Har du et hus et stykke vekk fra biler og slikt?

Ta kontakt med oss på katt@dooa.no! Vi er kastrert, chippet og vaksinert.

Adopsjonsgebyret er på kr. 1200,- per katt

Har du et hjem til meg?

Gå inn på Dyrebeskyttelsens nettside for å melde interesse.

Makita

Hei, mitt navn er Makita og er født i 2016!

Fostermor sier jeg er en skatt av en katt som har mye kjærlighet å gi når jeg kommer ut av skallet mitt. Jeg er preget av et hardt liv som hjemløs og har noe bagasje, men når jeg blir husvarm og kjent med deg, så vil jeg blomstre og bli en veldig hengiven, kosete og sosial katt!

Menn er jeg dessverre redd for, derfor ønsker jeg meg et rolig og stabilt hjem hos en dame uten mann og små barn. Fremmedfolk er jeg litt skeptisk til, men trenger ikke veldig lang tid på å finne ut at de nok er greie. Jeg liker å være ute, savner det veldig, så min nye familie må bo en plass med god og tygge utemuligheter, gjerne i et hus med hage.

Hunder liker jeg ikke, men mulig jeg kan dele hjem med en snill katt. Selvom jeg er voksen, så er jeg veldig leken. Fostermor mener at jeg har en liten apekatt inni meg fordi jeg er så flink til å klatre i kloretreet.

Jeg er veldig glad i å leke med fiskestang og jage baller eller en snor. Kartonger er ypperlige steder å gjemme seg syns jeg. Jeg er med på kos i sofaen, men magen min er «off-limits». Jeg kan godt strekke meg så lang jeg er og vise deg den når jeg er ordentlig avslappet, men du trenger ikke klappe meg der.

Jeg er en katt som setter pris på å stå på egne poter. Om natten sover jeg gjerne på soverommet, men ikke i sengen, den får du ha får deg selv. Jeg gleder meg allerede til jeg kan få gå ut, nå må jeg nøye meg med å se ut gjennom vinduet og dagdrømme om å være ute i det fine været og nyte utelivet.

Har du gode og trygge utemuligheter og du tror du tilby Makita det hjemmet hun trenger, ta kontakt på katt@dooa.no Makita er kastrert, ID-merket og vaksinert. Vi tar et adopsjonsgebyr på kr 1200,-

Har du et hjem til meg?

Gå inn på Dyrebeskyttelsens nettside for å melde interesse.

Nate og Niko (Reserverte)

Hei, vi er brødrene Nate og Niko og er født i juli 2020!

Vi ble funnet i høst sammen med mammaen vår i en forlatt hytte i Nordmarka. Vi hadde aldri sett mennesker før, så de stolte vi ikke på, så han som fant oss måtte fange oss i felle. Nå har vi fått tillit til mennesker og er klare for nye eventyr i et for-alltid-hjem. Vi trenger nok litt tid i nytt hjem, men med litt tilvenning, tid og tålmodighet vil vi fortsette den fine utviklingen vi har hatt til nå.

Vi er veldig glade i hverandre og ønsker oss derfor et hjem sammen. Vi er sosiale, kosete og lekne, Nico er veldig trygg, Nate er fortsatt litt skvetten og trenger litt tid, så vi trenger å komme til en rolig kattevant familie, gjerne med noen litt store barn som kan leke med oss, men en familie uten barn går også fint.

Drømmehjemmet er på et sted med gode og trygge utemuligheter, et sted vi kan få være ute og leke blant gress og busker uten å stå i fare for å bli påkjørt rett utenfor hjemmet vårt.

PS! Vi må vente til vi fyller 1 år før vi slippes ut, ellers kan vi rote oss bort.

Vi bruker mye av dagen på å lekesloss, og når vi hviler ligger vi gjerne ved siden av hverandre og koser. Finner du den ene, er den andre som oftest i nærheten.

Jeg, Nate, trives å være i nærheten av menneskene mine. Når du setter deg ned på gulvet og er på mitt nivå kan vi kose, på en armlengdes avstand helst. Jeg har i det siste forstått at sofaen er både trygg og behagelig å sove i, så jeg gjør mange fremskritt. Per nå er jeg litt skvetten, men jeg lærer at det meste jo er trygt og at det nok går bra. Jeg er en mesterjeger, gir ikke opp før jeg har fanget byttet, da spankulerer jeg stolt av gårde med det. Jeg prater litt forsiktig med deg, men da tror ofte Nico at jeg erter ham og angriper meg?

Jeg, Niko, er trygg, sosial og kosete, legger meg gjerne i fanget ditt for å få kos. Du kan kose med hele meg – noen ganger blir jeg så henført at jeg sikler! Jeg liker å følge med på det som skjer, er gjerne med deg på hjemmekontoret eller så ligger jeg i vinduskarmen og sjekker utelivet. Jeg liker å leke, men er litt «tung i rompa» så tar litt tid før jeg kommer i gang. Jeg liker bedre å hoppe høyt å jakte enn å løpe som Nate. Jeg liker å passe på at broren min har det bra.

Hvis du har gode og trygge utemuligheter samt tror at du kan gi Niko og Nate drømmehjemmet deres, ta kontakt på katt@dooa.no

Nico og Nate er kastrert, ID-chippet og vaksinert. Vi tar et adopsjonsgebyr på kr 1200,- per katt.

Sist endret 09.05.2021

Har du et hjem til meg?

Gå inn på Dyrebeskyttelsens nettside for å melde interesse.

Zucca

Maju, Zucca heter jeg!

Jeg er snill, kosete og leken. Jeg er født i 2018, og ønsker meg et for-alltid-hjem i en litt rolig familie. Gjerne uten barn, har du store og snille barn kan vi sikkert bli venner likevel. Hund eller katt vil jeg slippe å dele hjem med.

Jeg gleder meg veldig til å komme ut og gå på jakt, så du må bo et sted hvor jeg trygt kan gjøre det.

Jeg liker å ligge i fanget ditt, men ikke for lenge av gangen. Jeg kan godt finne på å gå til et annet fang når jeg går fra deg! Jeg liker det veldig godt når du koser meg på hodet og på rumpen, men magen min og potene mine vil jeg gjerne ha i fred!

Jeg liker rutiner, så når jeg har funnet ut hvor jeg liker å ligge finner du meg nok der igjen. Mørke, trange kriker og kroker er favoritten. Jeg kan sove i sengen din, men jeg finner veien til en av plassene mine etter en stund. Jeg er veldig, veldig glad i mat, så du må gi meg små måltid flere ganger om dagen, ellers spiser jeg alt med en gang. Mulig jeg blir mindre opptatt av mat når jeg får lov å være ute.

Hvis du vil leke med meg foreslår jeg «fiskestangen». Da kan jeg hoppe, løpe, fange – rett og slett øve meg på jakt til jeg kommer ut igjen! Jeg ligger gjerne i vinduskarmen og ser ut på fuglene og alt det andre som foregår utenfor. Når det ringer på døren velger jeg å gjemme meg litt for å se an de som kommer, jeg blir fort nysgjerrig og kommer for å hilse på. Jeg liker ikke støvsugeren! Ikke liker jeg bilturer heller, det gir jeg høylydt beskjed om!

Har du gode og trygge utemuligheter og ønsker å gi Zucca sitt for-alltid-hjem, ta kontakt på katt@dooa.no

Zucca er kastrert, chippet og vaksinert. Vi tar et adopsjonsgebyr på kr 1200,-

Har du et hjem til meg?

Gå inn på Dyrebeskyttelsens nettside for å melde interesse.

Kaisa og Karmella

Kaisa og Karmella er to søstre som er født i 2018. De passer til en rolig kattevant familie uten små barn. De er sosiale, lekne, kosete og generelt trygge, men kan være litt skvetne for nye ting.

De siste par årene har de bodd på gård, så deres drøm er å få et hjem som er noe i likhet med det de er vant med. Enten på gård eller et hus med hage hvor det er et stykke til naboer og bilvei.

Jeg, Karmella; har semi-lang pels og vakre øyne. Jeg er en veldig rolig og sosial katt som liker å være sammen med menneskene mine. I sofaen ligger jeg gjerne ved siden av deg. Jeg holder deg gjerne med selskap i sengen når du skal sove, når du har sovnet lister jeg meg ut av sengen og finner meg et annet sted å sove.

Jeg er veldig glad i kos og ber gjerne om det, jeg kan koses med overalt, elsker magekos! Prater du til meg, svarer jeg med forsiktige mjau. Meg kan du løfte når som helst, sier fort, men pent i fra om jeg vil ned!

Nye mennesker er skummelt, men det tar ikke lang tid før jeg kommer frem og hilser på.

Jeg, Kaisa; har kort pels og har like vakre øyne som min søster. Jeg kommer til deg når jeg vil ha kos; oftest på kvelden, jeg kan også koses med overalt! Det er også da jeg liker å leke. Jeg kommer gjerne og legger meg i sengen med deg, jeg kan godt ligge nederst og varme tærne dine. Jeg liker å følge med på det som skjer rundt meg, inne som ute.

Når det kommer besøk vil jeg helst studere dem på litt avstand først, men er kjapt frempå for litt kos! Det er ikke mye som skremmer meg, men støvsugeren liker jeg ikke. Du må gjerne løfte meg, men jeg liker meg best med fast grunn under føttene.

Disse to søstrene er forsiktige sjeler med mye kjærlighet å gi til. De gleder seg veldig å komme ut.

Har du gode og trygge utemuligheter og du tror disse to vakre kattene passer inn i ditt liv, kontakt oss på katt@dooa.no

Kaisa og Karmella er chippet, kastrert og vaksinert. Vi tar et adopsjongebyr på kr 1200,- per katt.

Har du et hjem til meg?

Gå inn på Dyrebeskyttelsens nettside for å melde interesse.