Gravplassen – en plass for ettertanke og minner

En gravplass er et sted for å minnes, å kjenne på savn og ofte også på sorg. For noen vil det være tilstrekkelig å se til graven et par ganger i året, mens andre finner trøst i å vite at de kan oppsøke gravplassen så ofte som de selv ønsker. For mange er det også en måte å vise respekt for den avdøde på, og da er en velstelt grav hyggelig å gå til. Det finnes ingen fasit på hvor ofte en skal besøke graven, men noen dager skiller seg ut.

Allehelgensdag

Allehelgensdag markerer helgener og martyrer. I katolsk tro er allehelgensdag.1 november, men også utenom katolisismen er dette en dag der det er vanlig å tenne lys ved gravene. Kirker har gjerne en minnemarkering. Dette er en dag som er tett knyttet opp mot tradisjon, og til dels tro. Å stelle graven på allehelgensdag er på mange måter å vise omtanke og respekt. Høsten er en fin årstid for en krans, for eksempel. Da kan du også hente inspirasjon fra skogen og pynte selv.

Julen

Jul er en høytid der mange ønsker å minnes de som har gått bort. Den mørke tiden med det kontrastfylte hvite teppet av snø, gjør at gravlykter er ekstra stemningsfulle. Den kalde tiden gjør det litt utfordrende å være kreativ, men mange velger mose, kongler, granbar og blåbærlyng som dekorative elementer som varer i mange måneder.

Merkedager

Merkedager kan for eksempel være bursdager eller dagen som hadde vært en markering av en bryllupsdag. Her ønsker mange å markere ekstra, ved å tenne et lys, plassere en blomst eller en gjenstand som minner om tiden som har vært. Kanskje er det en sten som er hentet på en tur dere pleide å gå, eller en liten figur i sten som symboliserer noe dere hadde sammen.

Fonus er ditt lokale, landsdekkende begravelsesbyrå. Hamar, Oslo, Bærum, Moss og Fredrikstad er bare noen av stedene hvor vi har avdeling. Du er alltid velkommen til å ringe oss døgnet rundt på 03024.

Del på sosiale medier:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Flere nyheter fra Fonus:

Tenn et lys

Vi hjelper deg med å tenne et lys Hvis du selv ikke har mulighet til å besøke graven i løpet av allehelgensdag,

Du kan nå oss hele døgnet, via telefon eller e-post. Her vil du komme i kontakt med en av våre kvalifiserte graveferdskonsulenter.
Vi garanterer personlig oppfølging og profesjonell utførelse
Hos oss møter du erfarne og utdannede gravferdskonsulenter.
Sammen tar vi en kort samtale på telefon, da alt det praktiske er tatt hånd om.
Vi tar hånd om alle bestillinger og kvalitets sikrer alt som gjenstår i god tid før seremonien.
Vi bistår med alle nødvendige dokumenter for gjennomføring av gravferden.
Vi setter opp en minneside med sted og tid for seremonien, som videre kan fylles med innhold etter eget ønske, samt hilsener.
Vi hjelper til med utforming av nettannonse.
Vi kan bistå med et verdig stell av avdøde før nedlegging i kisten.
Vi har alltid fokus på hygiene og nå under covid-19, har vi ytterligere fokus og tiltak for å håndtere dette.

Morendo hvit kiste (kun i standard mål)

I tråd med Standard for god gravferdskikk benyttes våre unike bårebiler til seremoniell transport. Ved henting av avdøde i bopel kan også nøytral bil benyttes.
I forkant av og under seremonien vil vi være til stede og sørge for alt det praktiske.

Tre røde roser til kisten.

Inntil 50 fullverdige programhefter.
I forkant av seremonien vil vi være til stede og klargjøre seremonilokalet med vårt smakfulle seremoniutstyr, samt at vi tar hånd om alt det praktiske.
Vi formidler kontakt til vår profesjonelle aktør/leverandør av streaming.
Gjelder ikke private seremonirom
Vi veileder deg gjerne i prosessen som følger arv og skifte.
Vi veileder deg gjerne til valg av gravsted og tilhørende gravstein.
NAV refunderer inntil kr. 24.734,- i gravferdsstønad og transportkostnader over 20 km. Stønaden kan dekke hele begravelsen. Vi tar ikke ekstra betalt for å hjelpe deg med å avklare om du ha rett på stønad fra NAV.

Kontakt ditt lokale begravelsesbyrå døgnet
rundt, eller ring 030 24