For praktisk hjelp ved et dødsfall, ring oss på
03024
hele døgnet

Nordmenn ønsker hjelp til salg av dødsbo

Fonus begravelsesbyrå og EIE eiendomsmegling har inngått samarbeid for å hjelpe etterlatte med tjenester innen vurdering, forvalting, fordeling og salg av eiendom etter dødsfall.

Skrevet av fonus 26. januar 2024

Fonus begravelsesbyrå og EIE eiendomsmegling står sammen for de etterlatte som i sorg og sjokk står kunnskapsløse og usikre i møte med døden og alle praktiske komplikasjoner som følger. Vi hjelper og veileder med praktiske floker som følger når noen dør. Vi ønsker å løse opp i det som for mange oppleves som labyrinter av avtaler, abonnement og forpliktelser som etterlatte må håndtere. som for eksempel håndtering av dødsbo.

Derfor har Fonus og EIE inngått et samarbeid for å gå i bresjen for etterlatte som i tillegg til store emosjonelle påkjenninger skal løse disse helt praktiske oppgavene. I en undersøkelse fra 2020 (Kanter, på oppdrag av Fonus) oppgir nordmenn at en av tjenestene de skulle ønske seg i forbindelse med dødsfall, var hjelp til vurdering, forvalting, fordeling og salg av eiendom.

«Vi ønsker å hjelpe de etterlatte med mer enn bare begravelser», sier daglig leder i Fonus Begravelsesbyrå, Terje Eid-Hviding. «Med solide partnere kan vi anbefale etterlatte som ønsker det mer enn praktisk hjelp. I dette tilfellet en erfaren og kompetent eiendomsmegler, og vi er stolt over å ha fått på plass et samarbeid med EIE eiendomsmegling.

«Det forekommer flere ulike typer av situasjoner der bolig skal realiseres etter en persons bortgang» sier Stina Bredal-Rørvik, markedsdirektør i EIE og fortsetter «vi ønsker derfor å kunne bistå med faglig kompetanse og gode råd i å en ellers tung sorgprosess». Vi kan tilby håndtering av dødsbo fra A til Å, fra juridiske avklaring i forbindelse med arv og skifte til verdivurdering av eiendom, rådgivning og salg.

Fonus og EIE har derfor satt ned utvalgte kjerneteam bestående av erfarne gravferdskonsulenter og eiendomsmeglere som kan utfylle hverandre i sin rådgivning over for etterlatte.

I tillegg tilbyr Fonus en egen digital tjeneste, «Mitt farvel» hvor du kan notere deg egne tanker og ønsker om egen avskjed. Vi håper en samtale om døden, kan bli en samtale om livet, sier Terje Eid-Hviding, også når det gjelder hvilke tanker man har om alt det praktiske som følger av at livet en gang tar slutt.

«Våre meglere og advokater har lang erfaring med å håndtere dødsbo og arvesaker, legger Stina Bredal-Rørvik til. I tillegg vil jeg fremheve at vi også speiler befolkningen i stor grad, eksempelvis kan jeg nevne at vi kan tilby støtte og veiledning på hele 35 språk.

Fonus og EIE er enige om at det ikke finnes noen økonomiske bindinger mellom de to partnerne, slik at etterlatte og ansatte kan være trygg på at initiativet er et tilbud som presenteres etterlatte som eksplisitt søker råd om håndtering av eiendom.

Fonus begravelsesbyrå er et av Norges største begravelsesbyrå og leverer gravferdstjenester fra A til Å. Med sine 25 kontorer er Fonus sentralt plassert over store deler av Østlandet. Fonus har svært fornøyde kunder og samarbeider med blant annet OBOS, Dyrebeskyttelse og Codex advokater for å bistå etterlatte i en vanskelig tid. Fonus er en medlemseid organisasjon som er en del av Skandinavias største konsern innen gravferd og familiejuss.

EIE eiendomsmegling er en privateid franchisekjede etablert i 2006, bestående av erfarne eiendomsmeglere og advokater, noe som gir kundene unike fordeler. EIE har vokst ved å tilpasse oss kundenes behov og tilbyr tjenester som boligsalg, næringsmegling, nybygg og juridisk støtte. Med over 50 kontor i hele Norge, er EIE den største uavhengige meglerkjeden. Vi setter høye standarder for våre meglere, med krav om doble etterutdanningspoeng. EIEs faglige kompetanse, personlig oppfølging og fokus på kvalitet sikrer en trygg og profesjonell bolighandel. EIE ble bransjevinner i Norsk kundebarometer i 2023, 2021 og 2020, og vi fokuserer på å levere Premium rådgivning til alle våre kunder.

Oslo, 26, januar 2024

For mer informasjon kontakt:

Terje Eid-Hviding, daglig leder Fonus Begravelsesbyrå, tlf 47 34 94 54
Stina Bredal-Rørvik, markedsdirektør EIE Eiendomsmegling, tlf 91 89 50 18