For praktisk hjelp ved et dødsfall, ring oss på
03024
hele døgnet

Alt du trenger å vite om Mitt farvel

Mitt farvel er en gratis digital tjeneste som lar deg veilede dem som står igjen etter at du har gått bort.

Skrevet av fonus 13. oktober 2022

Det kan føles merkelig å tenke på din egen død og begravelse. Men å ta deg tid til nettopp det er en god investering. Dels av omtanke, slik at dine nærmeste slipper å lure på hva du ville ønsket, dels fordi det finnes ting som faktisk er viktig for deg.

Din begravelse og dine nærmeste

Du tenker kanskje at din egen begravelse skal bli så lite belastende som mulig. Men husk at begravelsen er svært viktig for dine nærmeste. Det er denne seremonien som er deres siste farvel med deg. En personlig avskjed og seremoni kan bli et verdifullt minne å bære med seg når livet skal gå videre. Ved å dele dine ønsker for avskjedsseremonien i Mitt farvel, kan seremonien få din signatur slik at du blir husket for den du var.

Én avskjed, mange beslutninger

Det er mange beslutninger som skal tas før en begravelse. Ønsker du en seremoni i regi av Den norske kirke eller en annen type seremoni? Vil du at seremonien skal holdes på et spesielt sted? Vil du at noen leser en spesiell tekst eller fremfører noen annet? Har du noen ønsker om hvordan kisten eller urnen skal se ut? Har du noen favorittblomster? I Mitt farvel kan du veilede dine nærmeste rundt disse og andre beslutninger slik at ditt farvel blir nettopp det. Ditt farvel.

Det du eier og har

I Mitt farvel kan du også fortelle hva du vil skal hende med det du etterlater deg, fra private brev til ting med økonomisk verdi. Hva vil du at dine nærmeste skal gjøre med dine private brev, papir og dokumenter? Vil du at de skal tas vare på, leses eller kanskje destrueres? Har du noe du ønsker å gi til en spesiell person, f.eks. et klesplagg, bilde eller noe annet? Finnes det noe spesielt du vil fortelle om dine eiendeler, for eksempel alderen på et smykke, historien bak et plagg – eller noe annet som kan være fint å vite?

Praktisk informasjon

Det kan være til stor hjelp for dine nærmeste om du skriver ned praktisk informasjon om dine bankforbindelser, bankbokser, forsikringer, medlemskap, abonnement, passord og lignende i Mitt farvel.

Om deg selv

Ved å skrive ned litt personlige detaljer om deg selv i Mitt farvel bidrar du til at færre spørsmål står ubesvart for dine nærmeste. Har du for eksempel et livsmotto? En farge du er spesielt glad i? En bok du liker ekstra godt? En favorittplass du alltid vender tilbake til? En matrett du setter ekstra pris på? Eller har du kanskje noe du hittil har holdt hemmelig, for eksempel den beste fiskeplassen, det hemmelige multestedet eller noe helt annet?

Ta tiden du trenger

Når du begynner å skrive ned ting i Mitt farvel er det ikke sikker at du har svar på alt med en gang. Noen ting ønsker du kanskje å tenke litt ekstra på. Du kan fylle ut litt etter litt, gjøre endringer så mange ganger du vil –eller slette hele Mitt farvel om du skulle ønske det.

Hva skjer når du dør?

Når du dør er det opp til dine etterlatte hvordan alt det praktiske rundt din begravelse håndteres. Dine etterlatte vil få tilgang det du har skrevet i Mitt farvel når de henvender seg til Fonus Begravelsesbyrå. Du kan også laste ned en PDF av Mitt farvel som du sikrer at dine etterlatte får tilgang til etter din død. Det er ingen binding til Fonus Begravelsesbyrå ved å ta i bruk Mitt farvel. Det er fullt og helt opp til dine etterlatte hvilket begravelsesbyrå de ønsker å bruke og hvordan de løser din siste seremoni, men med Mitt farvel får de verdifull veiledning og hjelp fra deg.

En trygg og sikker tjeneste

Fordi du må logge inn med BankID for benytte Mitt farvel er tjenesten og informasjonen du deler helt trygg og sikker.