For praktisk hjelp ved et dødsfall, ring oss på
03024
hele døgnet

En siste avskjed sagt med blomster og varme ord

Blomster kan markere glede og feiring, så vel som sorg. Det å skulle ta et siste farvel med en man har stått nær kan for mange være overveldende, og blomster er ofte en fin måte å vise respekt, sympati og kjærlighet på.

Skrevet av fonus 6. januar 2022

Ikke minst er blomster vakre, og kan være med på å sette rammen rundt en verdig avskjedsseremoni, begravelse eller urnenedsettelse. Blomster i anledning begravelse kan komme i form av dekorasjon på selve kisten, men det er også ofte blomsteroppsatser og kranser som tjener som en siste hilsen fra familie, venner, kollegaer og andre bekjente.

Blomstenes språk

Ved begravelse er det noen blomster som går igjen, grunnet deres symbolisme og betydning. Hvite liljer er et av de klassiske, mest gjenkjente symbolene for sorg. Fargen hvit er også ofte valgt i anledning dødsfall, da fargen symboliserer sympati. Andre ofte valgte blomstertyper er orkideer, krysantemum, roser, gladioler, forglemmegei, tulipaner og nellik. Videre har fargen på blomstene også en symbolsk mening. Rødt står for kjærlighet, styrke og mot. Hvitt symboliserer i tillegg til sympati også uskyld og ære. Fargen blått fremhever fred og sinnsro, mens lavendelfargen representerer femininitet og dyrebarhet. Er du i tvil om hva som passer eller hva som uttrykker det du ønsker, kontakt gjerne ditt begravelsesbyrå.

En siste hilsen

En siste hilsen med blomster ved en begravelse behøver ikke være overdådig. Det er helt personlig hva man velger, om det er en liten bukett, en krans eller en oppsats. Kanskje hadde avdøde til og med en preferanse selv. Mange setter også pris på muligheten til å sende en siste hilsen i form av noen ord som medfølger buketten eller oppsatsen. Å velge blomster i anledning et dødsfall vil alltid være et personlig valg, som en siste avskjed til den avdøde. Det er også en fin måte å ære familien og andre pårørende på.