For praktisk hjelp ved et dødsfall, ring oss på
03024
hele døgnet

Fonus begravelsesbyrå og EIE eiendomsmegling har inngått samarbeid for å hjelpe etterlatte med tjenester innen vurdering, forvalting, fordeling og salg av eiendom etter dødsfall.

Publisert 26. januar 2024 i Aktuelt, Nyttig informasjon

Mitt farvel er en gratis digital tjeneste som lar deg veilede dem som står igjen etter at du har gått bort.

Publisert 13. oktober 2022 i Begravelse, Nyttig informasjon

Etter seremonien er det flere mulige utfall, avhengig av om man har en tradisjonell begravelse, eller en urnenedsettelse.

Publisert 4. oktober 2022 i Begravelse, Skikk og bruk

En grav har som regel en fredningstid på 20 år. Dette gjelder enhver som bor i egen kommune ved dødsfall, som da har rett på en grav i perioden fredningstiden varer.

Publisert 3. oktober 2022 i Nyttig informasjon

Døden er for mange et sårt og vanskelig tema. Dette er ganske naturlig spesielt dersom man ikke har tenkt eller snakket mye om temaet tidligere. Når noen dør er det mange liv som påvirkes. Det er en sorgprosess som skal gjennomgås, bearbeides og ikke minst føles på.

Publisert 29. august 2022 i Begravelse

Det er mange ulike tradisjoner knyttet til begravelser i Norge, og flere av dem handler om ulike fargevalg til sentrale deler av begravelsesseremonien. Hvit og svart er farger som særlig går igjen. Hvorfor bruker vi sorte klær, og visste du at det er spesielt vanlig for Norge og Danmark å bruke en hvit kiste?

Publisert 29. august 2022 i Nyttig informasjon, Skikk og bruk

Når du har mistet en av dine nærmeste og er midt i en sorgprosess er det vanskelig å ta stilling til hvilken gravstein du skal velge. Vi i Fonus har stor forståelse for at dette kan være utfordrende i en tid preget av tristhet og savn. Derfor er våre erfarne medarbeidere klare til å svare på alle slags praktiske spørsmål du måtte ha knyttet til valg av gravstein.

Publisert 30. juni 2022 i Nyttig informasjon, Skikk og bruk

Vikingene hadde en sterk tro på et liv etter døden og døden ble sett på som en overgang til en ny tilværelse. Derfor handlet også mye av begravelsen om å forberede den avdøde best mulig på reisen til dødsriket.

Publisert 30. juni 2022 i Nyttig informasjon

Det er stor variasjon i tradisjoner tilknyttet gravferd og dødsritualer på tvers av blant annet religion og kultur. Norske gravferdsbyrå, som Fonus, må ta hensyn til slike tradisjoner og prøve etter beste evne å legge til rette for disse.

Publisert 2. juni 2022 i Nyttig informasjon, Skikk og bruk