For praktisk hjelp ved et dødsfall, ring oss på
03024
hele døgnet

Minnefond og minnegaver – en siste hilsen

Ved dødsfall kan det være ønskelig å opprette et minnefond eller å gi en minnegave. Vet du hva som er forskjellen?

Skrevet av fonus 2. mai 2022

En måte å ære avdøde på

Et minnefond kan stå i avdødes navn, og fungerer som en videreføring av noe han eller hun var lidenskapelig engasjert i eller opptatt av. Dette kan være temaer slik som psykisk helse, dyrevern, en spesifikk sykdom eller annet. Et minnefond kan opprettes av familie og pårørende, venner og kjente. Dette kan være en fin måte å ære den avdøde på.

En verdig minnegave

En minnegave vil si å gi en pengegave til et veldedig formål etter et dødsfall. Kanskje har avdøde gått bort etter lang tids sykeleie, da kan det være aktuelt med en pengegave for eksempel til en forening. Det kan også være slik at den avdøde har vært lidenskapelig opptatt av et tema eller en sak, og selv har gjort det tydelig at de ønsker en minnegave rettet mot dette framfor enn blomster. Når man gir en minnegave, kan man merke betalingen med avdødes navn, som en hedersmerking av det livets om har gått bort. Det er heller ikke uvanlig at det fremkommer fra dødsannonsen at familien ønsker en gave til en sak eller forening istedenfor annen oppmerksomhet.

Minnesidene til Fonus

På Fonus sine minnesider kan du legge igjen en siste hilsen til avdøde. Der vil det også ligge direkte link til hvordan du kan gi din minnegave. Dette er noe vi i Fonus mener det er viktig å formidle på en enkel måte som begravelsesbyrå. Elverum, Oslo eller andre deler av landet – på en digital minneside har alle lik tilgang til å gi en siste hilsen til noen de har vært glad i.

Ønsker du mer informasjon om hvordan du kan opprette et minnefond eller gi en minnegave? Ta kontakt med oss for mer informasjon.