For praktisk hjelp ved et dødsfall, ring oss på
03024
hele døgnet

Ved dødsfall – hvem gjør hva?

Sjokk, forvirring og hjelpeløshet er normale reaksjoner når noen dør, samtidig er det mye som må gjøres den første tiden etter et dødsfall.
Fonus har døgnbemannet telefon på 03024.
Vi er alltid der når du trenger oss.

Her er en oversikt over de vanligste oppgavene vi i Fonus begravelsesbyrå hjelper til med:

Bekreftet dødsfall

I dag blir dødsfall bekreftet av lege enten elektronisk eller på papir. Kontakt oss om du er i tvil om dødsfallet er bekreftet. Fonus har døgnbemannet telefon på 03024.

Vi henter

Er det behov for å transportere den avdøde før vi planlegger begravelsen, sørger vi for at det blir gjort.

Nedlegg i kiste

Vi legger avdøde i kiste, og ivaretar ønsket påkledning og stell.

Vi planlegger begravelsen sammen med deg

Få dager etter dødsfallet har vi et planleggingsmøte. Vi møtes gjerne på et av våre kontorer, kommer hjem til deg eller kan ha et gjennomføre et digitalt møte.

På planleggingsmøtet går vi gjennom avdødes eventuelle ønsker, og hva de pårørende ønsker. Våre konsulenter veileder deg gjennom alle beslutninger, slik at du kan være trygg på at avskjeden blir verdig og slik som ønsket. Vi informerer om alternativene som finnes, og sørger for at ingenting blir glemt eller utelatt.

Seremoni

Et av de avgjørende valgene er hvilken seremoni som er riktig for den avdøde og de etterlatte. Fonus har bred kompetanse innen alle typer seremonier, uavhengig av livssyn og trossamfunn. Man kan velge livssynsbetinget seremoni, for eksempel innenfor Den norske kirkes ordning, eller livssynsåpen seremoni som gjennomføres i tett samarbeid med en av våre egne Seremonileder. Vi hjelper deg uansett seremoniform. Fonus har dyktige og erfarne seremoniledere, som bistår med planlegging og gjennomføring av personlige seremonier uten tilknytning til noen bestemt trosretning eller livssyn.

Kiste

Ønsker du at kisten, form og detaljer, skal gjenspeile den avdøde?

Fonus har et bredt utvalg av kister og urner som gir mulighet til å skape et unikt preg. Livet var jo ikke bare sort-hvitt.

Blomster og kistedekorasjoner

De blomstene du velger til gravferden er med på å danne et helhetsinntrykk i seremonien. Blomster kan uttrykke mye – både i fargevalg, valg av enkeltblomster – og som pynt i seremonirommet. Fonus kan tilby et stort utvalg av blomster som bidrar til å gi seremonien et personlig preg.

Transport av avdøde

Etter avtale utfører vi alle nødvendige transporter av avdøde med presisjon og verdighet.

Dødsannonser og minneside

Vi setter opp dødsannonsen sammen med deg og vi sørger for at annonsen kommer i de avisene og nettavisene du ønsker. Mange ønsker også at vi oppretter en minneside for avdøde. Du finner eksempler i menyen vår.

Vi tar oss av det praktiske rundt gravferden

Gravferdsloven sier at gravferden skal finne sted innen 10 virkedager etter dødsfallet. Tradisjonelt gjennomføres de fleste gravferder fra en kirke eller et gravkapell, men stadig flere velger et alternativt sted og personlig seremoni. Vi tar oss av alt det praktiske, slik at du slipper å bekymre deg for om alt går som det skal.

Vi tar hånd om papirarbeidet

Det er mange instanser som skal varsles når noen dør. Vi gjør dette for deg.

Gravsten

Vi hjelper deg med ny gravsten eller nytt navn på eksisterende gravsten. Vi tilbyr over 150 forskjellige gravsten-modeller. Alle har mulighet for et personlig motiv.

Om du som pårørende har andre spørsmål eller føler usikkerhet rundt noe: Del det med oss – vi er her for deg. Du når oss hele døgnet på telefon 03024.