For praktisk hjelp ved et dødsfall, ring oss på
03024
hele døgnet

En siste hilsen med blomster – en veiviser

Blomster har lang tradisjon ved begravelser som en siste respektfull hilsen og symboliserer kjærlighet og omsorg.

Skrevet av fonus 2. april 2022

Det finnes en rekke forskjellige blomsteroppsatser å velge mellom, for ikke å nevne farger og blomstertyper. Det er ikke slik at det finnes en gitt fasit på hva som skal benyttes når, og hver kategori av blomsteroppsats vil også variere stort med tanke på omfang og sammensetning.

Kistedekorasjon

Som regel vil kistedekorasjonen være fra de aller nærmeste. Her kan man velge mellom en rekke forskjellige oppsatser, som vil plasseres på kistelokket. Å legge ved bånd og/eller kort med en siste hilsen er også vanlig. I kirken eller under seremonien er det vanlig at seremoniholderen leser opp de hilsenene som er satt på blomsteroppsatsene, enten på bånd eller kort.

Kranser og båredekorasjoner

Dette er ofte alternativet familie, gode venner eller andre nære forbindelser til den avdøde velger. En båredekorasjon passer når det er ønskelig å sende noe enkelt, smakfullt og tilpasset (farge eller blomstertype) som et minne om den avdøde. En krans er symbolsk i sin utforming, som en sirkel uten begynnelse eller slutt. Mange velger også en hjerteformet variant.

Bårebukett

En bårebukett er ikke en kistedekorasjon, men en mindre og ofte enklere form for blomsteroppsats. Dette kan være en siste hilsen fra blant annet kollegaer, en gruppe venner eller andre som ønsker å ta et siste farvel.

Kondolansebukett

Dette er en blomsterbukett som sendes hjem til nærmeste pårørende. Noen ganger vil det informeres om i dødsannonsen hvorvidt familien/pårørende ønsker blomster eller andre typer oppmerksomhet, som donasjoner til et veldedig formål.

Fonus hjelper deg, enten du har vanskeligheter med å velge eller vet akkurat hva du ønsker. Hos oss kan du også velge mellom en rekke miljømerkede blomsterprodukter.