For praktisk hjelp ved et dødsfall, ring oss på
03024
hele døgnet

Hva er viktig å tenke på når du velger gravstein

Når du har mistet en av dine nærmeste og er midt i en sorgprosess er det vanskelig å ta stilling til hvilken gravstein du skal velge. Vi i Fonus har stor forståelse for at dette kan være utfordrende i en tid preget av tristhet og savn. Derfor er våre erfarne medarbeidere klare til å svare på alle slags praktiske spørsmål du måtte ha knyttet til valg av gravstein.

Skrevet av fonus 30. juni 2022

Form, farge og størrelse

Noen sentrale spørsmål du må ta stilling til er hvilken form, farge og størrelse steinen skal ha. I den sammenheng er det relevant å tenke på om det etter hvert skal stå flere navn på steinen eller om det bare skal stå ett navn. Det har igjen betydning for hvor mye plass som kan benyttes til å skrive et lite minneord. Det kan også være lurt å tenke på omgivelsene til kirkegården når du skal velge stein. Er det på vindfullt sted med mye vær er det for eksempel lurt å velge en stein som tåler disse forholdene over tid. Alle steiner er laget for å tåle å stå ute i variert vær, men det kan være noen forskjeller på hvor mye vedlikehold som kreves. For eksempel vil en polert stein være mindre utsatt for mose sammenlignet med en stein som er upolert.

Ta tiden til hjelp

Gravsteinen skal vare lenge og skal være et sted du kan komme til i mange år framover for å minnes din kjære. Derfor kan det være viktig å ta tiden til hjelp når du skal ta ulike valg knyttet til gravstein. Kanskje er det lurt å få den første umiddelbare sorgen litt på avstand før du avgjør slike detaljerte spørsmål. Det er uansett en ventetid før steinen kan settes opp og normalt er dette tidligst seks måneder etter at begravelsesseremonien har funnet sted.