For praktisk hjelp ved et dødsfall, ring oss på
03024
hele døgnet

Minneside – en lett tilgjengelig hedersmarkering

Det er slik i dag at digital informasjon stadig tar mer og mer over for det trykte. Der aviser før var vanlig, har digitale minnesider blitt en verdig plass å minnes de som er gått bort.

Skrevet av fonus 6. januar 2022

Tap av en man holdt og holder kjær er vondt, vanskelig og sårt. Et menneske berører så mange i løpet av et liv, og ved dødsfall er det utallige som deler følelsen av sorg og tap. En minneside er en digital hedersplass for den som har gått bort, der alle står fritt til å legge igjen en siste avskjed i form av ord, bilder og hilsener. Her kan familie, venner, kollegaer og andre bekjentskap dele minner, opplevelser og gode ord fra et levd liv.

Minner i form av bilder

Det er mulig å dele bilder fra barndomsår til voksen alder på en digital minneside, som et lite innblikk i bruddstykker av fortid fram til nåtid. Minnesiden blir stående slik at familie og pårørende kan besøke siden i ettertid, både for å mimre, men også for å lese hilsener fra alle de menneskene deres kjære har berørt. Minnesider er del av tilbudet til Fonus begravelsesbyrå (Oslo, Viken, Vestfold så vel som Innlandet).

Annen informasjon

I tillegg til en egen plass hvor familie, venner og kjente kan legge igjen skriftlige hilsener, vil det også være satt av plass på minnesiden til informasjon om sted og tid for begravelsen. Her kan også besøkende på siden tenne et lys til minne for den som har gått bort, og dødsannonsen vil også være tilgjengelig der. Det vil også være mulig å bestille blomster via siden, som leveres av lokale florister til seremonilokalet eller hjem til pårørende. Der det kreves (for eksempel i forhold til covid-restriksjoner) vil minnesiden også ha påmeldingsskjema for begravelsesdeltakelsen.