For praktisk hjelp ved et dødsfall, ring oss på
03024
hele døgnet

Når du har mistet en av dine nærmeste og er midt i en sorgprosess er det vanskelig å ta stilling til hvilken gravstein du skal velge. Vi i Fonus har stor forståelse for at dette kan være utfordrende i en tid preget av tristhet og savn. Derfor er våre erfarne medarbeidere klare til å svare på alle slags praktiske spørsmål du måtte ha knyttet til valg av gravstein.

Publisert 30. juni 2022 i Nyttig informasjon, Skikk og bruk

Vikingene hadde en sterk tro på et liv etter døden og døden ble sett på som en overgang til en ny tilværelse. Derfor handlet også mye av begravelsen om å forberede den avdøde best mulig på reisen til dødsriket.

Publisert 30. juni 2022 i Nyttig informasjon

Det er stor variasjon i tradisjoner tilknyttet gravferd og dødsritualer på tvers av blant annet religion og kultur. Norske gravferdsbyrå, som Fonus, må ta hensyn til slike tradisjoner og prøve etter beste evne å legge til rette for disse.

Publisert 2. juni 2022 i Nyttig informasjon, Skikk og bruk

Når noen som har stått deg nær går bort fører det til en sorgreaksjon som kan utarte på ulike måter. Hvordan vi reagerer kan være svært forskjellig og det er viktig å respektere ulike, og til dels sterke, reaksjoner. Samtidig er dette noe vi alle vil oppleve. Å miste noen er rett og slett en naturlig del av livet.

Publisert 2. juni 2022 i Begravelse, Sorg

Når noen har gått bort er det veldig vanlig å føle at det er vanskelig å finne de rette ordene. Mange er redde for å uttrykke seg feil, spesielt ovenfor de som sto den avdøde nærmest. Frykten handler gjerne at vi for all del vil unngå å gjøre sorgen større eller å påføre mer smerte. Så, hva sier man egentlig?

Publisert 2. juni 2022 i Begravelse

Ved dødsfall kan det være ønskelig å opprette et minnefond eller å gi en minnegave. Vet du hva som er forskjellen?

Publisert 2. mai 2022 i Nyttig informasjon

Ved dødsfall er det familie/pårørende som avgjør om det skal være en begravelsesseremoni og detaljene rundt denne. Det kan samtidig være slik at avdøde hadde personlige ønsker som påvirker hvordan begravelsen vil foregå.

Publisert 2. mai 2022 i Begravelse, Nyttig informasjon

Visste du at i Norge har den som ved dødsfallet hadde bopel i en spesifikk kommune også rett på gravplass der? Dette er en såkalt fri grav, det vil si at du ikke betaler festeavgift for denne i fredningstiden på 20 år.

Publisert 2. april 2022 i Nyttig informasjon

Det er ingen hemmelighet at det kan være store kostander knyttet til en begravelse og alt som medfølger.

Publisert 2. april 2022 i Nyttig informasjon